perjantai 26. lokakuuta 2012

Maalaustöitä

Osien pintakäsittely on edennyt tällä viikolla taas harppauksen eteenpäin. Alkuviikolla kittasin klommot Sikkensin Polykit Classicilla (http://sikkensafrica.com/sikkenscr/af/Products/Pages/PolykitClassic.aspx). Kittien hiomiseen käy hyvin P180 hiomapaperi ja lopuksi kannattaa hioa vielä P240 paperilla. Hiomavärinä käytin Lesonal 2K High Build Filleriä (http://www.lesonal.co.uk/lesonal/uk/Products/Pages/2KHighBuildFiller.aspx). Yksi ilta meni osien hiomiseen, koska osissa oli niin vähän suoraa pintaa, että ison osan hiomisesta joutui tekemään käsin. Käytin hiomiseen P400 hiomapaperia ja punaista hiomavillaa

Tänään ensin pohjamaalasin osat Sikkens Colorbuild Plussalla (http://www.sikkenscr.co.uk/sikkenscr/uk/Products/Pages/sikkenscolorbuildplus.aspx), jonka olin sävyttänyt punaiseksi. Tuote on 'märkää märälle' -tyyppinen pohjamaali eli pintaväri ruiskutetaan suoraan pohjamaalin päälle kun sen pinta on kuivahtanut. Pintamaalia ruiskutin osiin kaksi kerrosta. Maalaukseen käytin Sikkensin Autocryl Plus LV (sävynä Volvo 117) (http://www.sikkens.fi/sikkenscr/fi/Products/Pages/sikkensautocrylpluslvmm.aspx).

Pienenä käytännön vinkkinä voisin kaikille omatoimimaalareille suositella 3M PPS -kertakäyttöistä ruiskukannua ( http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_US/Spec/Vehicle/Solution/by-Application/PPS/). Tuote helpottaa ruiskunpesua huomattavasti ja säästää sekä pesuliuotetta että luontoa. Adaptereja on saatavana kaikkiin merkkiruiskuihin, lista löytyy 3M:n nettisivuilta.

Tämän viikon jälkeen osista on vielä maalaamatta sivupellit ja etulokasuoja. Runko pitäisi viedä hiekkapuhallukseen ja sen jälkeen sekin päästään maalaamaan. Sitten alkaakin olla maalaushommat plakkarissa ja voi keskittyä moottorihommiin.

Kitit levitettynä.

Kitit hiottuna.

Maalattu hiomavärillä.

Lokasuojaan laitoin sisäpuolelle kiveniskumassan.

Maalasin osien sisäpuolet pohjamaalilla.

Hiomavärit hiottuna.

3M:n PPS kertakäyttöinen ruiskukannu.

Lokasuoja maalattuna.

Osat kuivumassa ruiskukopissa.




1 kommentti:

  1. Pintakäsittelyllä saakin näköjään suuren eron. Naapuri kertoi, että myös heidän traktoriin täytyisi se tehdä. Kyseessä on oikein vanha Valmet, jonka tahtovat kunnostaa. Oli mukavaa kun jaoit kuviakin projektista, hyvältä näyttää.

    VastaaPoista