maanantai 9. syyskuuta 2013

Korjauksia ja maalauksia

Typ.18 projekti nytkähtelee pikkuhiljaa eteenpäin. Maalattavia osia olen hiljalleen kitannut, pohjamaalannut ja hionut. Nyt niistä alkaa suurin osa olla pintaväriä vailla valmiita. Viime viikolla saapui Slovakiasta paketti, jossa oli muutama maalattava osa (ketjusuojat ja jalkatapit) sekä kampiakseliprojektiin tarvittavat osat, jotka yritän kasata tällä viikolla jos aikataulut antavat myöden. Alla kuvakooste viime viikon puuhasteluista.
 



Tässä on tullut työstettyä kuntoon tuota Typ.12 pyörän alkuperäistä akkukoteloa. Se oli melko kehnossa kunnossa ja en sitä viime keväänä ehtinyt käydä hitsaamaan kasaan. Tällä hetkellä pyörässä on kiini Typ.18 mallinen kotelo, mikä on sisuskaluiltaan erilainen.


Viime viikolla Vanhalta Unkalta joka viikkoisesta Jawa-kokoontumisesta kotiin ajellessa pamahti pyörästä takakumi, tai tarkemmin sanottuna venttilinvarsi irtosi sisäkumista. Liekö syy siihen kumin hieman vajaassa täytössä vai kaukoidässä valmistetussa sisäkumissa. Onneksi tuo takavanteen irroitus hoituu Jawassa melkeinpä käsiä sotkematta kun ei tarvitse ketjuihin koskea.


Maalailin muutaman töötin valmiiksi ja kasailin ne viikonloppuna. Kauniisti soivat ja jos eivät, niin yleensä vikaa voi lähteä etsimään säätöruuvin pyörittelyn jälkeen ruuvimeisselin terän luota löytyvistä kärjistä, jotka on yleensä likaiset/palaneet. Pieni hipaisu hiomapaperilla auttaa yleensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti