perjantai 8. helmikuuta 2013

Etuiskarien työstämistä ja moottorin ensimmäinen käynnistys

Taas on viikko vierähtänyt. Typ.12:n etuiskarit teettivät melko paljon töitä, mutta nyt putket on hitsattu, lasikuulapuhallettu, pohjamaalattu, kitattu, hiottu ja maalattu.




Lähetin noin kuukausi sitten kromaamoon typ. 12:sta osia. Tällä viikolla sain hintavahvistuksen ja aikatauluksi lupailtiin, että noin kuukauden päästä pitäisi olla valmista. Jawa 360 projekti sylkäisi ensimmäiset testisavut viikolla eli laitoin sen ekaa kertaa käyntiin. Käynnistys ei ollut ihan herkimmästä päästä vaan sain ihan hiki päässä potkia sitä käyntiin ennen kuin jotain alkoi tapahtua. Kaikki tuntui olevan vähän uutuudenjäykkää ja kaasari oli huonoissa säädöissä, mutta hetken käyttämisen jälkeen kone tuntui herkistyvän. Aikamoinen meteli siitä lähti ja jonkinlainen sivuääni sieltä ehkä kuului, tai saattoi olla, että mielikuvitus teki vain tepposet. Pitää tutkia asiaa tarkemmin. Sen verran ajelin hankirallia, että tuli testattua, että vaihteet toimii ihan mukavasti. Suurin huolenaiheeni oli kampiakseli, koska se oli ensimmäinen itse kunnostamani kampura. Sen osalta ei ollut mitään ongelmaa eikä tuntunut minkäänlaisia täristyksiä. Sytytyspuolen päästä kun katsoo ankkurin kiinnityspulttia niin ei ollut mitään ylimääräistä vipatusta havaittavissa.

Seuraavaksi pitää laittaa Motoreniin tilaus typ. 12 osista ja samalla menee tilaukseen 360:n tankki. Lähetystä odotellessa voi puuhastella jotain muuta, mutta siitä kerron vähän myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti