maanantai 17. joulukuuta 2012

Kromia pintaan

Lokakuun puolenvälin paikkeilla lähetin ison kasan osia kromaukseen. Googlasin ensin eri vaihtoehtoja ja törmäsin slovakialaiseen Kromaamoon. En ainakaan löytänyt netistä mitään mainintaa, että kukaan Suomessa olisi käyttänyt kyseistä kromaamoa. Olin kromaamon kanssa sähköpostikirjeenvaihdossa liittyen hintoihin ja aikatauluihin. Taksa vaikutti järkevältä, joskin se oli sitä tasoa, että melkein samalla rahalla olisi saanut Slovakiasta tilattua uudetkin osat, mutta halusin silti mieluummin kromauttaa vanhat. Kromauksen ajaksi lupailtiin noin neljää kuukautta. Näissä kromaushommissa kaikki pyöriä entisöineet ovat varmasti tottuneet siihen, että aikataulut kusevat, mutta yleensä se kyllä oman kokemukseni mukaan tapahtuu toiseen suuntaan. Tässä tapauksessa puhe oli siis neljästä kuukaudesta ja aikaa meni lopulta vajaa kaksi kuukautta. Siitäkin pari viikkoa voi laskea postin liikkumiseen eli itse työt ovat vieneet noin puolitoista kuukautta.

Osien lähettäminen tietysti vähän arvelutti, koska mitään kokemuksia en ollut tästä firmasta päässyt keneltäkään kuulemaan. Kuitenkin jo sähköposteja vaihdellessa tuli selväksi, että Slovakian päässä on melkoisen jämptiä porukkaa hoitamassa hommia. Olin itse lähettänyt kuvan osista ja jo seuraavana päivänä kuva saapui takaisin niin, että siihen oli merkitty alustavat hinnat. Kun osat saapuivat Slovakiaan, sain samantien taas sähköpostia, jossa oli jokainen osa kuvattu erikseen ja viereen merkitty vielä vahvistettu hinta.

Nyt kun osat ovat tuossa nenäni edessä täytyy sanoa, että kaikki toimi paremmin kuin hyvin, työt hoidettiin ripeästi ja jälki on erinomaista. Jos jokin miinus pitää keksiä, niin ainoa mitä olisin kaivannut, oli kuva valmiista osista siinä vaiheessa kun ilmoitettiin, että osat ovat valmiina ja oli maksun aika. Tavallaan siis maksoin sian säkissä, koska en voinut tietää, millaista tavaraa sieltä tulee takaisin tänne tai tuleeko ylipäätänsä mitään. Kannatti kuitenkin luottaa homman toimivuuteen sillä nyt tallissa on kasa erittäin hyvin kromattuja osia. Kromaukset suoritti





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti