lauantai 29. joulukuuta 2012

Rengashommia

Pyhäpäivien urakkana oli mustan Jawan kumien vaihto. Vanhat kumit olivat pinnaltaan ihan hyvässä kunnossa ja merkiltään Barumit, kuten Jawassa kuuluukin, mutta etukumissa tuntui olevan jotain pientä vikaa. Vaikka vanhoja kumeja yritti painottaa kuinka, ne ravistivat yli 80km/h nopeuksissa. Aion ottaa ne käyttöön typ.12:ssa, koska sillä ei varmaankaan tule sellaisia nopeuksia ajettua (tuskin se edes kulkisi niin kovaa) ja onhan se kiva laittaa museopyörään aidon merkkiset pyörät alle.

Kumien vaihdon jälkeen tasapainotin renkaat käyttämällä staattista painotusta eli laitoin renkaan akselille, etsin painavimman kohdan ja laitoin vastapuolelle sopivan määrän painoja. Painoina käytin Motonetistä ostettuja kalastuksessa käytettäviä oliivipainoja, joita on saatavana useita eri painoisia, joista voi kätevästi valita sopivan yhdistelmän. Vanhoihin kumeihin verrattuna painoja tarvittiin puolta vähemmän.

Samalla tuli vaihdettua ajovalon heijastuspinta uuteen kromattuun. Vanhasta oli hopeoinnit hieman kärsineet ja olin sitä joskus jollain kromimaalilla vähän korjaillutkin, joten se ei ollut enää oikein lakisääteisessä kunnossa.



 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti